Teatrul Apropo

Call pentru DOCUMENTARIST/ JURNALIST DE INVESTIGAȚIE

Îți plac oamenii? Ai fost dintotdeauna curios să afli ce povești poartă fiecare om cu el? Ai vrut să le faci cunoscute poveștile lumii întregi într-un mod inedit?

Teatrul Apropo organizează în perioada 27 iulie – 10 august un call pentru postul de documentarist / jurnalist de investigație pentru proiectul „Alternativa Pipera”.

Rolul acestuia va fi de a realiza în perioada 15 august – 1 octombrie o documentare despre oameni care și-au desfășurat activitatea sau au trăit toată viața în cartierul Pipera și doresc să ne împărtășească poveștile lor. În urma acestei documentări vor fi alese 6 povești pe baza cărora se va realiza spectacolul de tip performance cu actori profesioniști „Povești urbane – Istoria cartierului Pipera”. Cu ajutorul acestuia ne-am propus să descoperim istoria cartierului Pipera prin ochii oamenilor care au lucrat sau au locuit în această zonă încă din perioada comunistă.

Scopul programului “Alternativa Pipera” este de a crea o hartă emoțională a cartierului Pipera prin care atât rezidenții, cât și persoanele care lucrează în acest areal să redescopere spațiul în care locuiesc sau își desfășoară activitatea dincolo de imaginea de zonă corporate care în aparență nu are prea multe de oferit din punct de vedere cultural.

Criterii de aplicare*:

- CV
- Portofoliu
- Scrisoare de intenție.

*Toate materialele mai sus menționate vor fi trimise pe adresa de email: comunicare@teatrulapropo.ro până la data de 10 august 2020, ora 24:00.

Participanții care vor trece de o primă selecție vor fi anunțați telefonic și vor fi invitați la Teatrul Apropo pentru o discuție mai detaliată despre proiect.

Proiectul „Alternativa Pipera” este co-finanțat de către A.F.C.N. și toți membrii echipei vor fi remunerați corespunzător.

Teatrul Apropo reprezintă o formulă de teatru independent, un promotor de creație pentru tinerii artiști, care își propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator. Ne dorim să inovăm prin formă, conținut și promovarea teatrului contemporan.

Misiunea noastră este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spații și contexte neconvenționale, de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr.