Teatrul Apropo

Call Rezidență de fotografie - Pipera - portrete și emoții


Call Rezidență de fotografie

Pipera - portrete și emoții

Înscrieri: 3 - 31 august 2020

Teatrul Apropo organizează Call pentru rezidența de fotografiePipera - portrete și emoții” în perioada 3 - 31 august 2020.

Rezidența face parte din programul multianual Alternativa Pipera și se va desfășura în perioada 7 - 30 septembrie 2020 în cartierul Pipera.

Fotograful care va câștiga rezidența va fi remunerat, iar rezidența se va finaliza cu o expoziție online, cu posibilitatea prezentării acesteia în cadrul festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, care va avea loc în perioada 9 – 18 octombrie 2020. De asemenea, în funcție de contextul social-medical de anul viitor, expoziția va putea fi prezentată și fizic în cadrul Teatrului Apropo pe toată perioada anului 2021.

Fotograful selectat va realiza și edita cel puțin 30 de fotografii pentru expoziție și va filma un testimonial despre experiența lui din cadrul rezidenței. (filmarea va fi asigurată de echipa Teatrului Apropo).

Condiții de participare: pot participa absolvenți de studii superioare și / sau cursuri de specialitate, fără limită de vârstă. În cazuri excepționale participarea ne-profesioniștilor poate fi acceptată.

Mod de înscriere*:

Portofoliu (10 fotografii)

Scrisoare de intenție

CV

* Toate materialele solicitate trebuie trimise pe adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro până la data de 25 august 2020, ora 24:00. Pentru orice fel de întrebări sau nelămuriri vă puteți adresa organizatorilor la aceeași adresă de mail.

Teatrul Apropo a descoperit cartierul Pipera în toamna lui 2018 și s-a îndrăgostit de contrastele acestei zone: haosul și ordinea, comunicarea și lipsa ei, aglomerația și liniștea.

Tema rezidenței este „Pipera - portrete și emoții”, iar scopul ei este de a crea o hartă emoțională a cartierului Pipera prin care atât rezidenții, cât și persoanele care lucrează în acest areal să redescopere spațiul în care locuiesc sau își desfășoară activitatea dincolo de imaginea de zonă corporate care în aparență nu are prea multe de oferit din punct de vedere al petrecerii timpului liber.

Fotograful selecționat va avea ca temă să descopere prin obiectivul propriului aparat o lume pe care poate, cei mai mulți dintre noi o ignorăm.

De asemenea, dat fiind contextul social-medical actual, este o oportunitate de a surprinde zona Pipera în contextul pandemiei, dar și comportamentul oamenilor care lucrează și locuiesc în acest cartier. Fotografiile vor surprinde istoria pe care o trăim în această perioadă și vor deveni documente de arhivă pentru generațiile ce vor veni.

Alegerea fotografului în rezidență va fi făcută de board-ul artistic al Teatrului Apropo pe baza criteriilor mai sus menționate.

Calendarul rezidenței:

Înscrieri: 3 - 31 august

Perioadă de evaluare a candidaturilor: 1 – 6 septembrie

Anunț rezultate: 7 septembrie

Perioada de desfășurare a rezidenței: 7 – 30 septembrie

Rezidența de fotografie „Pipera - portrete și emoții” face parte din programul multianual Alternativa Pipera. Printre activitățile din cadrul programului pe care Teatrul Apropo le pregătește și vi le va oferi în perioada următoare sunt: Povești urbane – Istoria cartierului Pipera, o mini stagiune de debut și realizarea unei creații teatrale participative „Alege tu spectacolul!”.

Programul Alternativa Pipera este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia A.F.C.N. A.F.C.N nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru mai multe detalii despre Teatrul Apropo și misiunea sa:

Website: http://www.teatrulapropo.ro/

E-mail: comunicare@teatrulapropo.ro

Insagram: https://www.instagram.com/teatrul.apropo/

Facebook: https://www.facebook.com/TeatrulApropo/