Teatrul Apropo

Atelierul de explorare urbană

Publicat de Teatrul Apropo pe

Te invităm să-ți explorezi potențialul de conectare cu sine și cu zone și elemente urbane inedite sau uitate, în cadrul

ATELIERULUI DE EXPLORARE URBANĂ PRIN DANS – “Pipera în mișcare”

Atelierul se desfășoară în zilele de:

2, 3, 4, 5, 6, 7 septembrie 2021, după următorul program:

Joi, 2 septembrie, orele 18.00 – 21.00

Vineri, 3 septembrie, orele 10.00 – 13.00

Sâmbătă, 4 septembrie, orele 10.00 – 13.00

Duminică, 5 septembrie, orele: 15.00 – 18.00

Luni, 6 septembrie, orele 16.00 – 19.00

Marți, 7 septembrie, orele 16.00 – 19.00

 

Atelierul va începe zilnic la Teatrul Apropo, cu o sesiune de încălzire, improvizații și jocuri coregrafice care vor pregăti grupul pentru interacțiunea cu orașul, după care va urma un traseu performativ (explorarea unor locuri și elemente arhitecturale din cartierul Pipera) de aproximativ 60-90 de minute.

La finalul fiecărei zile, participanții vor reveni în studioul Teatrului Apropo pentru o sesiune de discuții pe marginea experiențelor și a întâlnirilor avute.

 

Atelierul-laborator se va finaliza sub forma unui performance, pe un traseu bine delimitat, în care participanții vor dansa și interacționa cu locurile cartierului Pipera.

Atelierul este conceput și susținut de Cosmin Manolescu, coregraf, performer, co-director artistic al AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică și director executiv al Fundației Gabriela Tudor.

Spectacolele și proiectele sale, aflate la granița între performance-dans-happening, au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga etc., fiind premiate la diverse festivaluri din țară și din străinătate.

 

Atelierul “Pipera în mișcare” se inspiră și duce mai departe proiectul ZonaD Explorare Urbană, realizat cu succes de Fundația Gabriela Tudor la Genova (2008) cu sprijinul ICR, și la București, ca parte din programul pilot București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, organizat de ArCuB cu ocazia lansării candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=1GEBmTmvejg

 

👉 Formatul și specificul atelierului impun un număr restrâns de participanți (max. 10 persoane).

👉 Atelierul este GRATUIT iar condiția pentru participare este disponibilitatea de timp și prezența în majoritatea zilelor atelierului

 

Se pot înscrie tineri dansatori, actori și public larg fără experiență în dansul contemporan.

 

ÎNSCRIERI până la data de 29 august 2021, la e-mail:

📧 comunicare@teatrulapropo.ro

(în baza unei scurte motivări a interesului și, în cazul artiștilor, a unei scurte biografii)

 

***

Atelierul Pipera în mișcare se desfășoară în cadrul proiectului “Povești urbane” finanțat cu sprijinul Primăriei Sectorului 2.

***

Proiectul face parte din programul multianual ALTERNATIVA PIPERA, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Categorii: Noutăți