Teatrul Apropo

Înscriere – Bucharest Fringe

Festivalul Bucharest Fringe – Ediția a XII-a
Înscrieri: 5 iunie – 5 august (termen extins până la 10 august, orele 23:59)

Organizațiile și trupele independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la Bucharest Fringe – unul din cele mai longevive festivaluri independente din România.

Depășind perioada Pandemiei, Festivalul își propune anul acesta să redea creatorilor independenți bucuria de a fi împreună, de a comunica, de a relua legătura vie cu publicul.

A douăsprezecea ediție a unuia din cele mai importante Festivaluri independente din țară se va desfășura în București, la Teatrul Apropo (în Pipera) și în locațiile partenere, în perioada 26 septembrie – 3 octombrie. Vor fi prezentate cele mai bune producții independente ale ultimei stagiuni, dar și spectacole invitate, evenimente alternative și formule performative inovative. În cadrul Festivalului vor fi acordate premii sau burse de creație pentru cele mai bune performanțe artistice remarcate de către juriu și de către public.

Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 5 iunie – 5 august 2022.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, formule hibride, inter sau trans-disciplinare, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 1 august 2021 – 31 iulie 2022.

Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat în care se demonstreză – prin format, conținut etc. – independența conceptului artistic realizat.

Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România se pot înscrie la Festival completând Fișa de Înscriere ce poate fi descărcată de pe site-ul www.bfringe.ro.

Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului pe un link youtube sau vimeo. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 5 august 2022, ora 23:59.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul Apropo și în locațiile partenere, inclusiv outdoor, în perioada 26 septembrie – 3 octombrie 2022.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.bfringe.ro.

Festivalul Bucharest Fringe este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Ministerului Culturii.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația „TEATRUL.RO”

Asociația TEATRUL.RO a fost fondată în anul 2006 de către un grup de tineri regizori și actori. Misiunea organizației este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spații și contexte neconvenționale; de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generații noi de spectatori; de a pune în discuție prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiștilor și ale publicului.

Cele mai importante proiecte ale Asociației sunt Teatrul Apropo și Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, cel mai mare festival dedicat producțiilor independente din Romania.

Asociația „TEATRUL.RO”

Asociația “TEATRUL.RO” a fost fondată în anul 2006 de către un grup de regizori și de actori; scopul său inițial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicând mai ales artiști tineri, în curs de afirmare, în spații spectaculare neconvenționale.

MISIUNEA Asociației TEATRUL.RO este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spații și contexte neconvenționale; de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generații noi de spectatori; de a pune în discuție prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiștilor și ale publicului.

Printre Proiectele Asociației se numără: Teatrul Apropo, AutoRgara Tinerilor și numeroase producții independente de teatru. Asociatia „TEATRUL.RO” organizează, cu sprijinul A.F.C.N. și UNITER, “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, cel mai mare festival dedicat producțiilor independente din Romania.