Call pentru artiști - Pandemic Solos

Concurs de propuneri artistice individuale multidisciplinare ,,Pandemic Solos la Teatrul Apropo”

Ești actor, artist vizual, dansator, coregraf, muzician, artist multimedia sau pur și simplu creator de conținut performativ? Simți că experiența ta cu pandemia a lăsat o urmă importantă în viața și conștiința ta, pe care vrei să o împărtășești cu alți artiști și cu publicul? Ești disponibil să creezi un moment artistic individual în perioada august – octombrie?

Te invităm să participi la Teatrul Apropo în proiectul interdiscipilinar ”Pandemic Solos” care își propune să aducă împreună 15 artiști / momente individuale din 4 arii culturale diferite: teatru, dans și mișcare scenică, multimedia și instalații performative, arte vizuale.

Fiecare dintre cei 15 artiști invitați vor avea la dispoziție spațiul Teatrului Apropo și ale partenerilor (Galeria Mecena.Art, AREAL spațiu coregrafic), resurse logistice și financiare pentru a crea un solo / instalație / recital / compoziție muzicală / lucrare artistică performativă sau multimedia de minim 5 – maxim 12 minute pe tema singurătății și / sau a modificărilor aduse de Pandemie. Artiștii vor fi susținuți în acest sens de o echipă de mentori. Actorii vor participa la un atelier de scriere dramatică pentru finalizarea recitalurilor individuale.

Într-o fază ulterioară solo-urile vor fi aduse împreună și vor comunica în cadrul spectacolului ”Pandemic Solos”. Acesta va avea Premiera în cadrul Bucharest Fringe Festival și reprezentații în București, la Teatrul ”Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și Teatrul ”Fani Tardini” din Galați în perioada Octombrie – Noiembrie 2021. Ulterior spectacolul va fi inclus în stagiunea Teatrului Apropo.

Condiții de participare: pot participa absolvenți de studii superioare de specialitate, din toate domeniile artelor spectacolului și a celor conexe (dans, multimedia, muzică, arte vizuale, arte plastice, film ș.a.), fără limită de vârstă. În cazuri excepționale participarea ne-profesioniștilor poate fi acceptată.

Mod de înscriere:

  1. Argumentul proiectului: 1-3 pagini de text (preferabil în format word, times new roman 12, cu diacritice) în care este descrisă motivația în raport cu tema (singurătate, Pandemie) și direcțiile de dezvoltare ale lucrării individuale propuse. Vă rugăm să precizați disponibilitatea în cadrul calendarului propus, aspecte financiare, logistice sau alte informații utile pentru organizatori;
  2. Bio, CV-ul sau portofoliul artistului;
  3. Opțional: orice alte informații sugestive pentru viziunea asupra proiectului sunt considerate extrem de folositoare (fragmente de creație deja existente, desene, schițe, fragmente de text, muzicale sau multimedia ș.a.)

* Toate materialele solicitate trebuie trimise pe adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro până cel târziu la data de 31 iulie 2021, ora 23:59. Pentru orice fel de întrebări sau nelămuriri vă puteți adresa organizatorilor la aceeași adresă de mail.

Criteriile de selecție pentru aplicanți vor fi: originalitatea demersului și adecvarea la temă, disponibilitatea la creație și dialog artistic pe perioada Proiectului (august – noiembrie), calitatea de debutant sau artist emergent, inovația în forma artistică propusă (inter/trans-disciplinaritate). Artiștii și creatorii din toate ariile culturale menționate sunt încurajați să aplice. Aplicațiile se depun individual, dar menționarea unor aspecte de colaborare cu alți artiști aplicanți sunt încurajate.

Calendar concurs:

Depunere proiecte: 5-31 iulie

Jurizare proiecte: 1-8 august

Interviuri cu artiștii nominalizați și organizarea perioadei de lucru: 9-15 august

Realizarea momentelor indiviudale: 15 august – 15 septembrie

Realizarea spectacolului – lucru colectiv: 16 septembrie – 15 octombrie

Premiera – reprezentații ale spectacolului ”Pandemic Solos”: 16 octombrie – 15 noiembrie*

*Aplicanții își asumă responsabilitatea pentru respectarea calendarului și a programului stabilit de comun acord cu ceilalți artiști.

”Pandemic Solos” este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO cu sprijinul A.F.C.N.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.