APROPO DE POVESTE – Concurs proiecte artistice de teatru social / documentar

Publicat de Teatrul Apropo pe

Ai o idee de spectacol și cauți un teatru care să vină în sprijinul tău?

Ai un grup de colegi actori și/sau regizori cu care vrei să lucrezi într-un cadru independent profesionist?

Teatrul Apropo organizează „Apropo de poveste” – proiect finanțat de către AFCN – în cadrul căruia îți poți vedea ideea adusă la viață, în urma unui laborator teatral foarte incitant!

Ideea ta trebuie să atingă domeniul teatrului social – documentar.

 

𝐂𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞: poți aplica individual sau în cadrul unui grup artistic. Este încurajată înscrierea de grup. Aplicanții trebuie să fie absolvenți din ultimii 5 ani ai studiilor superioare (ciclu primar sau master) de specialitate, din toate domeniile artelor spectacolului și a celor conexe (dans, multimedia, arte vizuale, film ș.a.). Este încurajată participarea unor grupuri mixte (3-5 actori și opțional: regizor +/- scenograf / coregraf / artist multimedia / dramaturg).

 

 

𝐌𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞:

  1. Descrierea proiectului: minim 1 pagină (preferabil în format word, Times New Roman 12, cu diacritice)
  2. Textul* / Fragmente din textul de spectacol. Acolo unde acesta nu există aplicantul trebuie să trimită un sinopsis în care să argumenteze subiectul și să dezvolte direcțiile de creație ale acestuia.

*Se acceptă proiecte fără text (spectacole non-verbale, experimentale, instalații, de animație ș.a.)

  1. CV-urile membrilor echipei artistice aduse la zi.
  2. Opțional: orice alte informații sugestive pentru viziunea asupra proiectului sunt considerate extrem de folositoare (schițe de scenografie, de costum, de atmosferă ș.a.)

 

Toate materialele solicitate trebuie trimise pe adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro cu subiectul „Apropo de poveste” până cel târziu la data de 20 februarie 2024, ora 23:59. Pentru orice fel de întrebări sau nelămuriri vă puteți adresa organizatorilor la aceeași adresă de mail.

 

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫*:

Depunere proiecte: 17 ianuarie – 20 februarie

Jurizare proiecte: până la data de 25 februarie

Interviuri cu echipele / coordonatorii proiectelor: 26 februarie – 29 februarie

Ateliere, repetiții și mentorat din partea trainerilor: 1 martie –  25 aprilie

Prezentare work-in-progress / lecturi performative ale proiectelor: 26 – 30 aprilie

Realizarea producțiilor câștigătoare și Premierele acestora: iunie – septembrie.

* Aplicanții își asumă responsabilitatea pentru respectarea calendarului. Programul este flexibil, dar încadrarea în timpi este obligatorie. Etapa de ateliere / laborator nu este remunerată. Proiectele care vor intra în faza de producție vor fi remunerate corespunzător.



Structură proiect:

 

  1. Înscriere și discuții cu echipele / participanții individuali înscriși
  2. Alegerea echipelor artistice (4 echipe sau cca. 20 artiști)
  3. 4 workshopuri susținute de specialiști în domeniu care vin în sprijinul realizării ideii tale de proiect (+/- 4 săptămâni): dramaturgie, teatru-dans, teatru de animație, atelier de măști și clovnerie.
  4. Susținerea spectacolelor work in progress / lecturilor performative (4 echipe finaliste) = prezentări finale în fața publicului și jurizarea acestora.
  5. Producția a două proiecte câștigătoare.
  6. Premiera spectacolelor (care vor rămâne în repertoriul teatrului).

Proiectul „Apropo de poveste” propune o schemă de proces de laborator de teatru prin care, plecând de la teme sociale propuse de echipele de artiști, vom ajunge, prin intermediul unor ateliere de formare profesională la două spectacole de teatru noi care să combine estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru de animație, teatru-dans) cu o problematică extrasă și documentată din realitatea imediată.

 

O producție a Teatrului Apropo, în parteneriat cu Breasla Actorilor și Magic Puppet Cluj-Napoca.

 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Categorii: Noutăți