Despre noi

Povești cu tine

Hai să facem un experiment: vino la un spectacol la noi, la teatru, și a doua zi o să-ți vezi cartierul și jobul cu ochi mai îngăduitori și mai buni.

Acordă-ți două ore, după serviciu sau înweekend. Nu o să îți pară rău. La Teatrul Apropo găsești comedie, dramă, teatru-dans, teatru imersiv și senzorial, dar în primul rând vei descoperi povești care sunt și ale tale.

            Noi, la Teatrul Apropo, spunem poveștile zilelor noastre. Spectacolele noastre vorbesc despre lucruri la care te-ai gândit și tu. Vei regăsi oameni–personaje, fraze sau idei care te-au amuzat, indignat sau revoltat în viața ta reală, în acest an și în această lume complicată în care ne mișcăm cu toții.

            Foarte mult timp, creatorii de teatru s-au amăgit cu iluzia că arta lor poate schimba lumea. Teatrul nu poate schimba lumea. Ceea ce poate face teatrul este însă să ne « curețe », să ne redea pe noi nouă înșine, într-o formă mai bună.

            Teatrul ne poate face oameni mai fericiți, mai împliniți.

            Te invităm să ne treci pragul.

            Cu drag,

           

            Echipa Teatrului Apropo

Membrii

Apropo, e Teatrul tău.

Teatrul Apropo este un spațiu de creație independent, pentru tinerii artiști, deschis din 2018 în cartierul Pipera, aproape de metrou, în inima corporatistă a orașului. Un spațiu care își propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator, care are ambiția de a produce o breșă în trepidația alergăturii zilnice la și de la munca la birou. Ne dorim să inovăm prin formă, conținut și prin promovarea teatrului contemporan.

            Și, pentru a celebra teatrul independent, organizăm anual, încă din 2010, Festivalul Bucharest Fringe, un spațiu al libertății artistice unde sunt aduse în lumina reflectoarelor și puse în valoare cele mai curajoase și inovative performance-uri din zona independentă, din București și din țară.