NOVECENTO

Publicat de Teatrul Apropo pe

NOVECENTO

de Alessandro Baricco
15 iul 2024 / 21:30 / Teatrul Apropo

Distribuție: 

            Vlad Udrescu

            Ștefan Stoianovici (compoziție jazz, pian),

            Sergiu Bivol (trompetă)

            Muzica originală: Ștefan Stoianovici
            Scenografia: Alexandra Lupeș
            Grafica: Romulus Boicu
            Producție și promovare: Costinela Caraene
           

            Regia: Daniel Simion

Durata spectacolului: o oră și 10 minute (fără pauză)

Data Premierei: 18 septembrie 2023, premieră în Festivalul Bucharest Fringe Ediția a 13-a

Disclaimer – audiența generală

Producător: Teatrul Apropo, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC „I.L. Caragiale” București, TVR Iași, TVR Cultural

 

Teaser:

„Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. Pe bune. Era aşezat pe o încărcătură de dinamită mare uite aşa. O poveste lungă…”

            Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento.
            Pianistul de geniu care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există. Dar muzica lui? (am spus muzica? “Te rog, Novecento, doar notele normale.”) Muzica lui nu există înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină. Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor.

            Novecento care nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut, va cânta doar “cu oceanul sub fund” și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

            Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, „The Legend of 1900”, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți la fel de fermecați ca și noi de actorul Vlad Udrescu, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

****
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Categorii: Proiecte