EU Arts Live

Publicat de Teatrul Apropo pe

EU Arts Live este un proiect cu o durată de doi ani conceput pentru a muta artele performative (artele spectacolului ”în direct”) dincolo de limitarea marginală dată de sala de teatru, care poate să găzduiască maxim câteva sute de oameni; și să pună aceste arte vii în centrul atenției unui publicul potențial de milioane: online.

Partenerii vor digitaliza întregul proces de pregătire, efectuare și difuzare a spectacolelor în direct, pentru a spori audiența în spațiile performative și pentru a crea noi segmente de public în rândul spectatorilor online. Vom produce transmisii live de înaltă calitate, de teatru, de operă, de dans și de circ, prin integrarea camerelor video în însuși procesul de repetiții și creație a spectacolelor. Transmisiunile vor fi realizate inovator și convingător pentru publicul online, prezentându-le pe o platformă interactivă multi-ecran care permite fiecărui utilizator să vadă și să aleagă între videoclipuri de la mai multe camere în timpul emisiei live.

Acest proiect își propune practic să pună bazele unei noi arte, care combină experiența live a artelor performative cu experiența cinematografică și cu difuzarea acesteia în mediul virtual. Partea filmată a producției nu este astfel un proces de câteva ore / zile în care o echipă specializată înregistrează un produs performativ finalizat; ci este o parte integrată organic a procesului de creație, în care actorii / performerii sunt conștienți în timpul repetițiilor / al spectacolului de prezența camerei de filmat și se raportează la aceasta, ca la unul din elementele pre-existente ale scenei, folosindu-se (și de) instrumentele pe care arta cinematografică le oferă artistului.

O campanie de promovare largă va atrage atenția publicului larg asupra teatrului tradițional prin intermediul producțiilor individuale și al festivalului de teatru, însoțit de o campanie de Social Media la nivel european, aprofundată la nivel local și național de campaniile de Social Media ale fiecărui partener.

Scopul nostru este să demonstrăm că difuzarea online a performanțelor artistice vii poate aduce noi progrese interesante în procesul creativ. De asemenea proiectul își propune recrutarea altor companii de artă performativă pentru a adopta acest stil de difuzare și de a folosi platforma în sine și, astfel, de a pune bazele unui nou mod de expresie artistică performativă, pentru a stabili o prezență durabilă, cu impact major în rândul publicului masiv care așteaptă online.

 

Categorii: Proiecte