Teatrul Apropo în comunitate

Spectacole de teatru și ateliere de film și teatru senzorial-labirint pentru liceenii din București

Începând cu luna septembrie, Teatrul Apropo s-a concentrat pe implicarea comunității de liceeni din sectorul 2 în descoperirea ariei urbane, a oamenilor și a specificului acestuia.

Prima întâlnire a acestora cu Teatrul a fost prin spectacolul Cercurile Încrederii, care a avut două reprezentații cu intrare liberă. Spectacolul, scris și regizat de Radu Popescu, surprinde viața a cinci adolescenți aflați în trupa de teatru a liceului, care se confruntă cu problemele specifice vârstei, dar și cu o relație nepotrivită și un raport lipsit de etică din partea profesorului coordonator.

Al treilea eveniment deschis publicului larg a fost spectacolul de teatru senzorial – labirint Minotaur de sector 2 realizat chiar de liceeni sub coordonarea lui Adrian Ciglenean. Aceștia au prezentat, pe rând, pentru câte un spectator (parcursul fiind individual) un traseu – labirint în Primăria Sectorului 2.

Deoarece implicarea activă a comunității în revitalizarea vieții culturale a Sectorului 2 a fost unul dintre obiectivele noaste, am reușit să prezentăm, chiar în incinta liceelor, două spectacole în premieră: Viața e minunată! de Dorin Eugen Ionescu și Fake News de George Rotaru. Fiecare spectacol a avut 2 reprezentații, iar liceenii au dat dovadă de mare interes și curiozitate, fiind prezenți într-un număr foarte mare.

Pentru o participare activă la actul cultural, tinerii au luat parte la atelierul de film Perseidele și, ghidați de traineri profesioniști, au reușit să realizeze propriile lor scurt-metraje. Acestea au putit fi vizionate în Instituțiile partenere, după cum urmează:

Luni, 14 noiembrie

10:50 Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”

13:00 Colegiul Național „Mihai Viteazul”

Marți, 15 noiembrie

 

10:00 Colegiul Național Școala Centrală

13:30 Colegiul Național „Cantemir Vodă”

Acestea vor apărea în curând pe canalul de youtube al Teatrului Apropo.

Accesul la toate evenimentele din proiectul Teatrul Apropo în comunitate este liber.

 

Licee partenere: Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Cantemir Vodă”, Colegiul Național Școala Centrală.

Proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 2 București