INSPIR. EXPIR

Publicat de Teatrul Apropo pe

INSPIR. EXPIR

de Ruxandra Simion
16 mai 2024 / 19:30 / Teatrul Apropo

Distribuție: 

Silva Helena Schmidt

Iulia Verdeș

Regia: 

Lorena Zăbrăuțanu

Scenografie și video:

Vlad Basarab

Durata spectacolului: o oră și 15 minute (fără pauză)

Data Premierei: 19 septembrie 2023, premieră în Festivalul Bucharest Fringe Ediția a 13-a

Disclaimer – limită de vârstă: 12+

Producător: Teatrul Apropo

 

Teaser:

            Spectacolul tratează o temă sensibilă, dureroasă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv, al schimbărilor climatice.

            Violența presiunii și a incertitudinii la care sunt supuse generația milenialilor și generația Z este factorul principal care duce la probleme de sănătate mintală. De aceea, dorim să vorbim despre o generație abuzată în modul cel mai subtil, prin impunerea de norme aproape imposibil de atins și prin inducerea ideii că nu ești niciodată suficient de bun, nu ai realizat încă destul, prin comparații constante cu ceilalți care au reușit mai bine și au mai mult succes.

            Acest tip de abuz societal s-a normalizat atât de mult încât faptul de a ne afla într-o cursă permanentă (vecină cu epuizarea) nu mai ridică niciun fel de întrebări. O acceptăm și ne lăsăm purtați de inerție până când alarmele încep să pornească: anxietate, depresie, burn-out, atacuri de panică.

Categorii: Proiecte