Medeea: Furie

Publicat de Teatrul Apropo pe

Medeea: Furie

de Radu Popescu
12 noi 2023 / 19:00 / Teatrul Apropo

Cu:

Valentina Zaharia – Medeea

Denis Hanganu – Iason

Lucian Pavel – Kreon

Fulvia Folosea – Glauke

Sidonia Doica – Andreea

Detalii

Spectacolul reinterpretează mitul antic al Medeei și transformă relațiile de forță dintre personajele tragediei, din perspectiva unor întrebări contemporane. Ce înseamnă să fii ”un părinte bun”? Cum gestionăm tensiunile care se nasc între viața personală de adult și sacrificiile presupuse de creșterea copiilor? Cât de rațional poate fi omul în fața emoțiilor sale?

„Ca spectator ești la fel de câștigat ca un actor care a fost în forma vieții lui, care și-a dat sufletul pe scenă și a izbutit.” -Dan Boicea, redactor șef Ziarul Metropolis

„Valentina a reuşit un lucru formidabil, în opinia mea. A reuşit s- o scoată cumva pe Medeea din mizeria destinului ei de ucigaşă a tuturor celor care se opun marii ei iubiri pasionale pentru un bărbat. […]

Decorurile […] sunt absolut impresionant puse în valoare de o proiecţie de lumini foarte bine realizată, care te pătrunde prin ferestrele sufletului direct în intestine.”

-Georgiana Gheorghe, redactor Business Magazin

Text Nominalizat la Premiul Concursului Național de Dramaturgie FEST-FDR, Timișoara, 2021

 

Radu Popescu (autorul) “MEDEEA: FURIE este în primul rând despre relațiile de astăzi dintre părinți și copii, puse în contextul mitului antic, dar filtrate prin ideile pe care le- am avut, sentimentele variate care s- au născut într-o formă sau alta din experiența mea personală de tată a patru copii.”

Valentina Zaharia (Medeea): „Am jucat și am scris pentru teatru, de la Point Éphémère à Paris până la Mall-ul din Râmnicu-Vâlcea, via Fes- tivalul Shakespeare din Craiova. Pentru ca Medeea.Furie a lui Radu Popescu să prindă viață a contat tot. Toată experiența profesională s-a distilat în repetiții intense, contracronometru, s-a combinat cu dragostea recent renăscută pentru arta mea si câteva din coșmarurile mele recurente. Și s-a aprins de la Ceva din privirea complice a lui Denis #iasonalmeu Hanganu. Să veniți să vedeți acel Ceva! Medeea mea e Teatru și e Viață.”

Text: Radu Popescu Scenografie: Diana Miroșu

Muzică: Adrian Piciorea

Mișcare scenică: Teodora Tudose Multimedia: Diana Butnaru Foto: Vlad Bîrdu

*Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani (limbaj licențios)

**Spectacolul ”Medeea: Furie” a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul Sesiunii de proiecte I / 2021.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Categorii: Proiecte