Teatrul Apropo

Ultima dorință

Publicat de Teatrul Apropo pe

Ultima dorință

de Radu Popescu

Promovarea diversității în cultură și artă EEA Grants Ministerul Culturii Unitatea de management a proiectului Irish Embassy Award for Romanian Emerging Playwright – nomination (2010)
Durata o oră și 20 de minute (fără pauză)

Cu: Mihaela Popa, Alina Dumitrelea

Scenografie: Marian Văsii

Muzică: Alexandru Suciu

Multimedia: B4 (Bogdan Benea, Dragoș Mazo, Vlad Gheorghe, Bogdan Nedelcu)

Regia: Radu Popescu

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani.

Festivaluri: 

  1. Zilele Teatrului European pentru Tineret, Târgoviște; Turneu în Oslo, Norvegia (Grusomhetens Teater)

O producție a Teatrului Apropo, 2018

Ce faci dacă un prieten bun vrea să se sinucidă? Cum îl ajuți? E posibilă o relație de dragoste între persoane care au credințe opuse despre viață și moarte? Despre Dumnezeu? Ce ne așteaptă Dincolo? Avem răspunsurile dinainte pregătite?

Când o tânără avocată debutantă cunoaște și se împrietenește cu o IT-istă non-conformistă, ascunzând un trecut trist, toate aceste problematici ies treptat la iveală. Realizatorii spectacolului și-au pus în mod repetat aceste întrebări, extrem de actuale în contextul societății românești contemporane, dar sperăm ca spectatorii acestei căutări să găsească propriul răspuns, conform cu setul lor de valori și credințe.

Un spectacol despre sex, dragoste, relații complicate și bine condimentat cu umor urmează la Teatrul Apropo.

Două prietene față în față cu mai multe situații excepționale vă vor purta din birourile corportatiste până la mare cu cortul, unde se poate vorbi liber despre orice sub stele.

Veți descoperi două personaje cu sex appeal care vin în fața voastră cu experiențe de viață diferite. Altfel spus: o tânără avocată debutantă se împrietenește cu o IT-istă nonconformistă.
Alexandra vrea să salveze Universul, în timp ce Nicole a renunțat de mult la ideea de salvare.
Scandalos, delicat, delirant prin exaltare, suav și emoționant – veți fi surprinși, dar merg în aceeași propoziție despre acest spectacol care cuprinde scene ce pot face parte din viața fiecăruia dintre noi.

Actrițele Mihaela Popa și Alina Dumitrelea vor reda un dialog autentic despre întrebările intime ale societății de astăzi aflate la confluența dintre gândirea tradițională vs. tendințele moderne, unde relațiile personale, de muncă, filosofia de a fi suferă modificări semnificative.

Pentru că spectacolul poartă semnătura unui autor care a studiat mai întâi chirurgia cardiacă pentru a vă oferi un spectacol despre inimă și trăirile ei într-o lume ca a noastră.

Numele spectacolului este „Ultima dorință” de Radu Popescu. „Cred că e unul din cele mai valoroase lucruri care vor rămâne în urma mea,” a declarat acesta.
„Este, între textele pentru scenă scrise de mine, poate cel mai drag, cel mai important – datorită încărcăturii afective personale care m-a făcut să îl aștern pe hârtie. Și chiar sunt convins, acum, când există o a treia versiune scenică și după ce am primit de la spectatori multe feed-back-uri emoționante – că este o poveste extrem de reușită, care poate avea un impact puternic asupra audienței.”

„Utima dorință” a primit o nominalizare importantă la Irish Embassy Award for Romanian Emerging Playwright.

„Nu e puţin lucru să scrii un text dramatic în care lumea noastră să se contureze realist, nuanţat, din replici credibile, care rezistă pe scenă, au forţă şi problematizează. (…) iar montarea să captiveze un public în căutare de poveşti şi de răspunsuri la întrebări despre propria lui lume. (…) Un spectacol în ton cu preocupările publicului de azi, lucrat cu mai multă grijă decât destule alte producţii independente de la Bucureşti.” – Dana Ionescu (Yorick)

#NuStaInTrafic #HaiLaTeatru

Parteneri:
National FM Romania, Radio Seven, Sindicatul UPA Romania, PaulDutu.eu

Galerie foto

Articole de presă
Din culisele teatrului independent (beBlueAir)
Cronica unei sinucideri anunțate

Categorii: Proiecte